Довгий час я не наважувалася запікати цілу курку. Мені ввижалися численні труднощі: то можна легко її пересушити, то верх підгорить, а середина залишиться сирою, то вона не буде готовою. Я користувалася простими рецептами — так безпечніше і швидше.
Прорив стався несподівано, коли до нас несподівано завітали гості, а в холодильнику нічого, окрім курки, не було. Терміново пригадувала рекомендації, які отримувала від досвідчених господинь. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, з'ясувала всі нюанси температурного режиму, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як визначити повну готовність.
Найсильніше переживала через те, чи вийде вона сухою. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з хрусткою шкіркою, усвідомила — я змогла! Вона була бездоганною зсередини, рівномірно запеченою і надзвичайно апетитною. Усі були дуже задоволені, а я отримала натхнення готувати далі.
Зверніть увагу, на сайті
https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я бачила багато цікавих ідей для маринаду та подачі. Тепер курка в духовці — найпопулярніша страва в моєму репертуарі, яку я подаю до святкового столу й у будні. І головний плюс, що більша частина роботи відбувається сама собою, поки духовка робить свою справу.